Certificering en opleidingen

Een klauwverzorger in het bezit van een kwaliteitscertificaat,

Recente certificering

Op vrijdag 8 Juni is er praktijk certificering uitgevoerd,

Alle kandidaten zijn weer gecertificeerd volgens de laatste update 2018.

YouTube video certificeringsdag 8 juni 2018

Certificering en opleidingen

Het belang van een gecertificeerd klauwverzorger,

Certificering en opleidingen

De VVRP leden zijn ingedeeld per categorie:

Categorie A

Gediplomeerd klauwverzorger, 2 jaar praktijk en theorie bijscholing gevolgd. Good Practice Protocol ondertekend

Categorie B

Gediplomeerd klauwverzorger, geen bijscholing gevolgd.
Good Practice Protocol ondertekend

Categorie C

Geschoold ongediplomeerd klauwverzorger, 2 jaar praktijk en theorie bijscholing gevolgd >10 jaar ervaring.
Good Practice Protocol ondertekend

Categorie D

Ongediplomeerd leerling klauwverzorger, geen bijscholing gevolgd, geen Good Practice Protocol ondertekend

Categorie +

Categorie aangevuld met een "+" voert registratie klauwaandoeningen uit dmv bijvoorbeeld Digiklauw o.a.

 

Good Practice Protocol

Wat houdt het GPP precies in?

Good Practice Protocol

Bij ons staat hygiëne hoog in het vaandel, daarom hebben we een aantal belangrijke richtlijnen opgesteld om een schone en georganiseerde werkomgeving te creëren:

1. We zijn zelf verantwoordelijk voor de orde en netheid van onze eigen materialen, zoals de bedrijfsauto en de benodigde klauwverzorgingsmiddelen (zoals box, flex, gereedschappen en beschermende veiligheidskleding).

2. We dragen persoonlijk verantwoordelijkheid voor het feit dat de behandelbox en alle genoemde materialen volledig zichtbaar schoon zijn bij het betreden van het bedrijf.

3. Na gebruik maken we de gebruikte materialen weer zichtbaar schoon voor vertrek van het bedrijf waar de werkzaamheden zijn uitgevoerd.

4. We scheiden gebruikte en niet gebruikte kleding, zoals overalls en schoeisel, en gereedschap van elkaar om contaminatie te voorkomen.

Op deze manier werken we samen aan een schone en hygiënische werkomgeving, waarbij we de gezondheid en het welzijn van het vee en onszelf voorop stellen.

Veiligheid

Binnen het Good Practice Protocol gelden ook veiligheids voorschriften:

Veiligheid

We nemen de veiligheid en gezondheid van mens en dier zeer serieus. Daarom hebben we een aantal belangrijke richtlijnen opgesteld om de veiligheid tijdens het werk te waarborgen:

1. We zorgen ervoor dat we conform de voorschriften van de Arbo regels werken en dat we beschikken over goed functionerende Persoonlijke Beschermingsmiddelen. Deze middelen gebruiken we ook tijdens het werk.

2. We maken gebruik van goed functionerende elektrische en/of hydraulische apparatuur met erkende keurmerken en zorgen ervoor dat we volgens veiligheidsvoorschriften werken.

3. Om onszelf, omstanders en de dieren te beschermen tegen stroomschokken, maken we gebruik van een deugdelijke aardlekschakelaar.

4. We gaan zorgvuldig om met (chemische) stoffen en geneesmiddelen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. We nemen de juiste veiligheidsmaatregelen en houden ons aan de geldende voorschriften.

Samen zorgen we voor een veilige en gezonde werkomgeving, waarbij we de klauwgezondheid van het vee op de best mogelijke manier kunnen waarborgen.

 

Opleidingen

Waar kan ik een opleiding volgen tot Rundveepedicure?

Opleidingen

Verschillende organisaties bieden momenteel workshops en opleidingen aan voor rundveepedicure. Binnen het Dairy Training Centre, onderdeel van de beroepsopleiding rundveepedicure, leer je hoe je professioneel te werk gaat en de veehouder kunt adviseren over de klauwgezondheid op zijn bedrijf.

Maar hoe ziet deze opleiding er precies uit? Tijdens de startweek van het praktijkgedeelte leer je om te gaan met mes en tang en behandel je de klauwen functioneel. Later komt de haakse slijpmachine (flex) aan bod. Het theoretische gedeelte gaat dieper in op het herkennen van aandoeningen aan de klauw/ondervoet, de oorzaken hiervan en hoe je de veehouder kunt adviseren om de klauwgezondheid op het bedrijf te verbeteren. Deze training wordt in samenwerking met de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht gegeven.

Wil je meer informatie over de mogelijkheden in opleidingen? Neem dan gerust contact op met het secretariaat van de VVRP. Wij helpen je graag verder!

Klauwverzorgers certificeringsdag

Meer weten? Neem contact op